Szőlészet

Szőlőterületeink a Tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak, a Kútpatka, a Ciróka és a történelmi Királyhegy és Megyer dűlőkben. Közel 13 hektárnyi termőterületen dolgozunk hagyományos tokaji szőlőfajtákkal - furminttal, sárgamuskotállyal és hárslevelűvel. Hiszünk abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.
A kézművesség nálunk nem csak organikus művelést jelent, hanem a szőlőre való gondos odafigyelést, mindig szem előtt tartva, hogy a bor minősége nagyrészt a szőlőben dől el. Az alacsony kordonos művelés során a tőkéket rövid csapra metsszük, és 10-12 rügyet hagyunk rajtuk. Az éves zöldmunkák során folyamatosan tovább ritkítjuk a fürtöket, mígnem a szüret időpontjában a tőketerhelés 6-7 fürt csupán

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.