Borászat

A kézművesség nálunk nem csak a szőlőben van jelen. A természetességre való törekvés a pincében is legfőbb irányelvünk, melyet a tradíciók és korszerűség ötvözésével egészítünk ki.

Rozsdamentes acéltartályokkal biztosítjuk a folyamatok megfelelő kontrollját. A borokat a fajták jellegzetességeinek és egyedi tulajdonságaiknak megfelelően gondozzuk. Különlegesen illatos sárgamuskotályunk, mely a hölgyek kedvence, reduktív technológiával készül. Dűlőszelektált furmintjaink érlelése a tokaji régióra jellemző oxidatív módon, tölgyfahordókban történik. Aszú boraink két év Gönczi hordós érlelés után kerülnek palackba.

Az éves bormennyiség jelenleg körülbelül 180-190 hl. Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni területünk változatosságát, terroirunk jellegzetességeit, melyen keresztül a borrajongó közönség is megérzi boraink egyéniségét.

Szeretünk kísérletezni, és nem csak a borokkal. Készítettünk már verjus-t, de készítünk pálinkát, mustmézet és borlekvárt is.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.