Tokaj legfontosabb borstílusa. Csak a legjobb évjáratokban készítünk hat puttonyos Aszút! A nemzetközi szakma is számos díjjal és elismeréssel jutalmazta aszú borainkat.
Az Édes Szamorodni a Tokaji Aszú kistestvére. Olyan fürtök válogatásából készül, amelyek csak részben tartalmaznak aszúsodott szemeket. A bor friss körte, aszalt sárgabarack és kandírozott narancshéj íz jegyeket mutat. A lecsengésben előjönnek a tipikus aszús jegyek, mint a gomba és a száraz szalma. A Száraz Szamorodni egy igazi tokaji ritkaság és különlegesség. Ennek a bornak az elkészítése egy különleges eljárási módot igényel. A bort fahordóban érleljük élesztő hártya alatt, amely különleges diós, mogyorós és süteményes íz jegyeket ad a bornak. Mind emelet felelhető a sült alma, körte és a birs is.
Nagy karakter jegyek jellemzik ezt a bort, illetve elegánsan selymes viszkozitás. Fantasztikus komplexitása olyan ízeket mutat, mint a barack, a kajszi és a narancshéj. A tölgyfahordó finom pirítós és édes fűszerekkel erősíti meg a bor kellemes ásványos lecsengést.
A 100% furmint kései szüretelésű borunk természetesen magas savai illetve a különleges tokaji vulkanikus talaj olyan savgerinccel látja el ezt a tételt, amely nagyon szép harmóniát képez a telt gyümölcsösséggel.
Borai elképesztő komplex íz világgal rendelkeznek. Számos telt karakteres gyümölcs ízzel mint: sárgabarack, sárgadinnye, ananász, fehér virágok. A hosszú lecsengésében mézes-vaníliás pirított mogyoró és friss szalma bontakozik ki. Borai hosszú évtizedekre is elrakhatóak köszönhetően a magas íz koncentrációnak és a környékre oly jellemző ásványos savasságnak.
Megyer – dűlőnk lankáin termett furmintjaink illatát sós mézesség és elegáns hordófűszerek jellemzik. Intenzív gyümölcsök és krémessége mellett kiválóan mutatja be dűlő vulkanikus karakterét.
Harvested from 30-40-year-old vines from our Ciróka vineyard, our wines have an outstanding acid structure and classic mineral flavours such as slate, chalk and limestone. Thanks to the full maturity of the flavour, there are also floral notes of peach and pear.
In almost every vintage, we bottle a genuine, unadulterated Hárslevelű, which combines elegant, floral and juicy fruity aromas in perfect harmony. A must for all Hárslevelű fans!
The first sparkling wine of our winery was born from a blend of furmint and hárslevelű. It is a Brut Natur sparkling wine made using the traditional method and bottle-aged for more than 24 months.
It is the flagship of our reductive wines and our estate wine. The wine contains all three main grape types that have made the Tokaji name famous. This wine has the fresh and luscious minerality of Furmint, the peach, nectarine and apple of Hárslevelű and the fragrant flowers of Muscat.
This muscat has a beautiful balance between the fruit characters and crisp acidity. It has notes of ripe apple, mandarin, and acacia, with a touch of honey. This wine has a delicate light body that makes it very easy to drink, especially in hot summer days.
The marriage of Furmint, Hárslevelű and Muscat resulted in this light, fruity, but at the same time full-bodied summer frizzante. Pears, juicy white flesh peaches, a hint of minerality and sophisticated bubbles form a perfect harmony.
2024. All rights reserved to Harsányi Pincészet