Tokaj

Harsányi

kézműves borászat

Rólunk

  • Szőlészet

    Szőlészet

    Szőlőterületeink a tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak, a Kútpatka, a Királyhegy, a Megyer és a Ciróka dűlőkben. Bővebben
  • Borászat

    Borászat

    A kézművesség nálunk nem csak a szőlőben van jelen. A természetességre való törekvés a pincében is legfőbb irányelvünk, melyet a Bővebben
  • Családi örökség

    Családi örökség

    A Harsányi Pincészet területei Tokaj-Hegyalja keleti részén fekszenek, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Sárospatak, Megyer-hegyi Tengerszem alatt. Bővebben
  • Dűlőink

    Dűlőink

    KIRÁLYHEGY Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy. A dél-keleti tájolású, hűvös karakterű dűlő alapját riolit tufa és agyag alkotja... Bővebben
  • 1

Boraink

 

Borászat

A kézművesség nálunk nem csak a szőlőben van jelen. A természetességre való törekvés a pincében is legfőbb irányelvünk, melyet a tradíciók és korszerűség ötvözésével egészítünk ki.

Rozsdamentes acéltartályokkal biztosítjuk a folyamatok megfelelő kontrollját. A borokat a fajták jellegzetességeinek és egyedi tulajdonságaiknak megfelelően gondozzuk. Különlegesen illatos sárgamuskotályunk, mely a hölgyek kedvence, reduktív technológiával készül. Dűlőszelektált furmintjaink érlelése a tokaji régióra jellemző oxidatív módon, tölgyfahordókban történik. Aszú boraink két év Gönczi hordós érlelés után kerülnek palackba.

Az éves bormennyiség jelenleg körülbelül 180-190 hl. Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni területünk változatosságát, terroirunk jellegzetességeit, melyen keresztül a borrajongó közönség is megérzi boraink egyéniségét.

Szeretünk kísérletezni, és nem csak a borokkal. Készítettünk már verjus-t, de készítünk pálinkát, mustmézet és borlekvárt is.

  • 1

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.