Tokaj

Harsányi

kézműves borászat

Rólunk

  • Szőlészet

    Szőlészet

    Szőlőterületeink a tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak, a Kútpatka, a Királyhegy, a Megyer és a Ciróka dűlőkben. Bővebben
  • Borászat

    Borászat

    A kézművesség nálunk nem csak a szőlőben van jelen. A természetességre való törekvés a pincében is legfőbb irányelvünk, melyet a Bővebben
  • Családi örökség

    Családi örökség

    A Harsányi Pincészet területei Tokaj-Hegyalja keleti részén fekszenek, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Sárospatak, Megyer-hegyi Tengerszem alatt. Bővebben
  • Dűlőink

    Dűlőink

    KIRÁLYHEGY Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy. A dél-keleti tájolású, hűvös karakterű dűlő alapját riolit tufa és agyag alkotja... Bővebben
  • 1

Boraink

 

Borászat

Szőlőbirtokunk Sárospatakon, a történelmi tokaji borvidék szívében 13 hektáron terül el, közvetlenül az ország egyik legszebb kirándulóhelye, a Megyer-hegyi tengerszem alatt. A négy csodálatos talajadottságokkal rendelkező, mikroklimaktikus dűlő - a Királyhegy, a Megyer, a Kútpatka és a Ciróka utánozhatatlan terroirjának varázsát palackozzuk borainkba. Ezt az egyedülálló talajt a riolittufából építkező vulkanikus kőzetek, a különleges talajszerkezet valamint a Bodrog közelsége alakítják. Ez a ritka és szerencsés együttállás ruházza fel kivételes személyiséggel minden egyes tételünket. Nagy tiszteletben tartjuk a természet e nem mindennapi ajándékát, ezért vagyunk elkötelezett hívei az organikus gazdálkodásnak!

Olyan borokat készítünk, melyek képesek megmutatni dűlőink egyéni adottságait, terroirunk jellegzetességeit. A három klasszikus tokaji szőlőfajtával: furminttal, hárslevelűvel és sárgamuskotállyal dolgozunk. A hagyományok tiszteletben tartása mellett modern borstílust képviselünk. A borkészítés során fontosnak tartjuk a friss gyümölcsös jegyek megőrzését és dűlőink egyedi jellegzetességeinek hangsúlyozását visszafogott alkoholfok mellett. Kínálatunkban hatputtonyos aszú, fordítás, száraz és édes szamorodni, kései szüretelésű és száraz dűlőszelektált borok egyaránt megtalálhatóak.

Szeretünk kísérletezni, és nem csak a borokkal. Készítettünk már verjus-t, de készítünk birs, aszútörköly, illetve törköly pálinkát, mustmézet és borlekvárt is.

  • 1

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.