A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.
Harsányi Pincészet
Ft 0

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.
"A családi örökség kötelék és felelősség. A tokaji borvidéken csodálatos borokat készíteni hála és alázat. Békében együtt élni a természettel és vigyázni rá kötelesség és feladat. A dűlőkben sétálva megélni a pillanatot egy pohár borral harmónia."

Brut Nature Pezsgő 2022

Ez a brut nature pezsgő kizárólag Furmintból készült és 24 hónapon át érlelődött finomseprőn, mielőtt degorzsálásra került volna. A Furmint markáns savszerkezete és neutrális karaktere ideális alapot nyújtott egy precíz, feszes pezsgőhöz, ahol a terroir és a készítési mód egyaránt érvényesülhetett.

Hárslevelű 2023

A pincészet reduktív módon készült bora, ami szép fajtajelleget, eleganciát és egyedi stílust hordoz.  

Tokaj eye 2023

A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.    

Királyhegy Furmint 2023 Bio

A Királyhegy dűlőből származó és organikusan művelt, 100% furmintból készült válogatás.  

Hős Furmint 2019

A 2019-es évben komoly potenciál van, hogy megkapja a kiváló évjáratú titulust. A borok magas ízkoncentrációval és kiemelkedő érlelési potenciállal rendelkeznek. A vegetációs időszak kiegyenlített volt és minden olyan az érlelési folyamatot megzavaró tényezőtől mentes, ami negatív hatást gyakorolt volna a szőlő minőségére, így a szőlők nagyrésze még a szüretelési idő elött elérte a teljes íz érettséget.

Habcsók 2023

Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály házasságából született ez a könnyed, gyümölcsös, de ugyanakkor tartalmas nyári vegán habzóbor. Körte, zamatos fehérhúsú őszibarack, egy csipetnyi ásványosság és kifinomult buborékok teszik minden kerti party nélkülözhetetlen kellékévé!

Száraz Szamorodni 2015

A 2015-ös évjáratunk kissé különös, és egyáltalán nem volt szokványos. Az extrém hideg tél után kifejezetten száraz tavasz követett, amely kedvező körülményeket biztosított a szőlő virágzásánál.  Sajnos a nyár folyamán több hőhullám is végig ment a területen nagyfokú szárazság kíséretében.

Édes Szamorodni 2019

A 2019-es évben komoly potenciál van, hogy megkapja a kiváló évjáratú titulust. A borok magas ízkoncentrációval és kiemelkedő érlelési potenciállal rendelkeznek. A vegetációs időszak kiegyenlített volt és minden olyan érlelési folyamatot megzavaró tényezőtől mentes, ami negatív hatást gyakorolt volna a szőlő minőségére, így a szőlők nagy része még a szüretelési idő előtt elérte a teljes íz érettséget.

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2017

2017-es évjárat egy úgymond klasszikus tokaji évjárat volt.  A Szeptember eleji rövid hőmérséklet csökkenés miatt az aszúsodási folyamat egy kicsit később indult be ebből kifolyólag elegánsabb stílusú aszúk készült ebben az évben.

Hízelgő (kései szüret) 2018

A 2018-as évjárat kiemelkedő volt. Magasabb átlag hőmérséklet jellemezte, amely telt, érett, komplex borokat eredményezett, kiváló íz koncentrációval. A Furmint természetesen magas savai illetve a különleges tokaji vulkanikus talaj olyan savgerinccel látja el ezt a bort, amely nagyon szép harmóniát képez a telt gyümölcsösséggel.

Megyer Furmint 2022

A Megyer-dűlőnk lankáin termett szőlőnk nedűje csábít most kóstolásra. Színe világos szalmasárga. Illatát sós mézesség és elegáns hordófűszerek uralják. Kóstolva intenzíven gyümölcsös és bársonyosan krémes, de kiválóan megmutatja a dűlő vulkanikus karakterét.

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2016

2016 az évtized legjobb éve volt, ami az aszú borokat illeti. Szeptember elején kisseb esőzések voltak, amely jól megágyazott a hosszú és meleg ősznek így az aszúsodás korábban elkezdődött és október végére a szőlőszemek kiváltképp nagy mennyiségben tudták elérni a megfelelő ízérettségi szintet.

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2019

Ez a pincészet három dűlőjének válogatott, organikusan termesztett 100%-os furmintjából készült aszú. A bor mély, aranysárga színű, és a koncentrációját már a pohárban is sűrű olajos mozgás mutatja.

Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy

a birtok

A szőlőhegyek látványa, a friss föld illata, a tokaji borok zamata generációk óta elvarázsol minket. Sárospatak, ez a gyönyörű történelmi város ad otthont birtokunknak, mely a tokaji borvidék újonnan felfedezett kincse.

A Megyer-hegyi Tengerszem közelségében, négy különleges dűlőben találhatók szőlőterületeink. A két hegy által közrefogott ékszerdoboz igazi elzárt csodavilág, ahol a dűlők képesek megmutatni a tokaji borok sokszínűségét. A Király-hegy, a Kútpatka, a Megyer és a Ciróka dűlőkben, összesen 17 hektáron gazdálkodunk.

Harsányi Pincészet Tokaj Borászat birtok kép

Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy

Aktuális ajánlataink

Dűlőbisztró

Minden bort kétség kívül ott a legjobb megkóstolni, ahol készült. Sárospatakon, a Megyer- és a Királyhegy ölelésében, a Tengerszem árnyékábantalálható a tokaji borbirtokok egyik legkülönlegesebbje: a Harsányi Pincészet és Dűlőbisztró. A pincészet tetején működő étterem lélegzetelállító panorámával, hűs borokkal, különleges ételkínálattal valamint egyéb programlehetőségekkel és borkóstolókkal várja a látogatókat. Kihagyhatatlan úti cél bárkinek, aki igazán át akarja élni Tokaj-hegyalja szellemiségét.

Dűlőbisztró

Híreink

dűlőink

Szőlőterületeink a Tokaji borvidéken, Sárospatak mellett találhatóak: a Kútpatka, a Ciróka és a történelmi Királyhegy és Megyer dűlőkben. Közel 17 hektárnyi termőterületen dolgozunk hagyományos tokaji szőlőfajtákkal - furminttal, sárgamuskotállyal és hárslevelűvel. Hiszünk abban, hogy vegyszerek és hozzáadott anyagok nélkül, organikusan művelve a szőlőt, a különböző fekvésű és talajszerkezetű dűlők jobban elénk tárják a furmint sokszínűségét, a muskotály kedvességét és a hárslevelű fűszerességét.
KIRÁLYHEGY CIRÓKA MEGYER KÚTPATKA

KIRÁLYHEGY

Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy. A dél-keleti tájolású, hűvös karakterű dűlő alapját riolit tufa és agyag alkotja, habár néhol megtalálható a vulkanikus területekre szintén nagyon jellemző andezit is. A dűlő borait feszes sav karakter és szépen kibontakozó, rendkívül gazdag mineralitás jellemzi. A területen Furmint és Sárgamuskotály található, 20 – 30 éves gazdagon termő tőkéken.

CIRÓKA

A szőlőterület magját, és a birtok szívét a jelenlegi tulajdonos (Harsányi Gábor) szépapja, Rick Jakab vásárolta 1850-ben. A terület a Rákosi-korszak kivételével, közel 170 éve a család birtokában van. A dűlő alap kőzete a riolit tufa, kevéssé köves, agyagos, vastag, zsíros termőréteggel borítva. A különleges terroir és a kedvező dél-nyugati fekvése miatt, borai játékosak, gyümölcsösen könnyedek. Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály adják az innen származó kitűnő borokat.

MEGYER

A sárospataki Megyer szőlőhegy, vagy dűlő története a középkorig nyúlik vissza. Elnevezése nagy valószínűséggel a honfoglaló magyar Megyer törzshez köthető. A dél-nyugati fekvésű, meredek lejtésű dűlőt nagyon változatos talaj szerkezet és színes összetétel jellemzi. Megtalálható nagy mennyiségben az agyag, valamint a finom szemcséjű kaolin, melynek megjelenése porózus lazább szerkezetet eredményez a köves talajon. A dűlő borai testesek és tartalmasak, krémesek. A 20-30 éves tőkéken furmint és hárslevelű terem.

KÚTPATKA

Kivételesen jó fekvésű dűlő, remek adottságokkal ahhoz, hogy kiváló borokkal kényeztesse a borkedvelő közönséget. Rendkívül meredek, magasan fekvő terület, ahol a déli tájolás miatt a napos órák száma kimondottan kedvező a szőlőnek. Alapja a térségre nagyon jellemző riolit tufa, vas-oxidos kiválásokkal. Talajszerkezet tömör és köves. Az innen szüretelt szőlőből jó sav szerkezetű, magasabb alkohol tartalommal rendelkező, összetett, íz gazdag, borok készülnek a remek fekvésének köszönhetően. Furminttal és illatos hárslevelűvel találkozhatunk a területen. A tőkék életkora akár elérheti a 40 évet is.

KIRÁLYHEGY CIRÓKA MEGYER KÚTPATKA

KIRÁLYHEGY

Sárospatak legrégibb és legpatinásabb múltú szőlőhegye a Királyhegy. A dél-keleti tájolású, hűvös karakterű dűlő alapját riolit tufa és agyag alkotja, habár néhol megtalálható a vulkanikus területekre szintén nagyon jellemző andezit is. A dűlő borait feszes sav karakter és szépen kibontakozó, rendkívül gazdag mineralitás jellemzi. A területen Furmint és Sárgamuskotály található, 20 – 30 éves gazdagon termő tőkéken.

CIRÓKA

A szőlőterület magját, és a birtok szívét a jelenlegi tulajdonos (Harsányi Gábor) szépapja, Rick Jakab vásárolta 1850-ben. A terület a Rákosi-korszak kivételével, közel 170 éve a család birtokában van. A dűlő alap kőzete a riolit tufa, kevéssé köves, agyagos, vastag, zsíros termőréteggel borítva. A különleges terroir és a kedvező dél-nyugati fekvése miatt, borai játékosak, gyümölcsösen könnyedek. Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály adják az innen származó kitűnő borokat.

MEGYER

A sárospataki Megyer szőlőhegy, vagy dűlő története a középkorig nyúlik vissza. Elnevezése nagy valószínűséggel a honfoglaló magyar Megyer törzshez köthető. A dél-nyugati fekvésű, meredek lejtésű dűlőt nagyon változatos talaj szerkezet és színes összetétel jellemzi. Megtalálható nagy mennyiségben az agyag, valamint a finom szemcséjű kaolin, melynek megjelenése porózus lazább szerkezetet eredményez a köves talajon. A dűlő borai testesek és tartalmasak, krémesek. A 20-30 éves tőkéken furmint és hárslevelű terem.

KÚTPATKA

Kivételesen jó fekvésű dűlő, remek adottságokkal ahhoz, hogy kiváló borokkal kényeztesse a borkedvelő közönséget. Rendkívül meredek, magasan fekvő terület, ahol a déli tájolás miatt a napos órák száma kimondottan kedvező a szőlőnek. Alapja a térségre nagyon jellemző riolit tufa, vas-oxidos kiválásokkal. Talajszerkezet tömör és köves. Az innen szüretelt szőlőből jó sav szerkezetű, magasabb alkohol tartalommal rendelkező, összetett, íz gazdag, borok készülnek a remek fekvésének köszönhetően. Furminttal és illatos hárslevelűvel találkozhatunk a területen. A tőkék életkora akár elérheti a 40 évet is.

Írj nekünk üzenetet

2025. All rights reserved to Harsányi Pincészet

Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulás*

Belépés

Regisztráció

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a [adatvedelmi-nyilatkozat] tartalmaz.

Az oldalra való belépéssel nyilatkozom, hogy betöltöttem a kort,
melytől az alkoholfogyasztás engedélyezett országomban.