49.990 Ft
2016 az évtized legjobb éve volt, ami az aszú borokat illeti. Szeptember elején kisseb esőzések voltak, amely jól megágyazott a hosszú és meleg ősznek így az aszúsodás korábban elkezdődött és október végére a szőlőszemek kiváltképp nagy mennyiségben tudták elérni a megfelelő ízérettségi szintet.
Magas íz-intenzitás és komplexitás társul ehhez a borhoz. Mangó, narancslekvár, aszalt sárgabarack és édes fűszerek, mint szerecsendió és gyömbér jellemzi ennek a bornak az ízvilágát. A hosszú lecsengésben, vajkaramella, erdei gomba és méz jelenik meg. Meg kell említeni az extrém magas szinten lévő sav szerkezetet is, amely kiváltképp egyedisége és különlegessége a Tokaj-Hegyalja borvidéknek, ez segíti hozzá ezt a bort az édes borok kiemelkedő nemzetközi megítélésében.
Remek párosítás libamájpástétomhoz vagy márványsajthoz. Nagyon különleges élményt tud nyújtani a Kubai szivarok mellé, ahol a földes ízek kerülnek harmóniába az édes jegyekel.
2024. All rights reserved to Harsányi Pincészet