A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.
Harsányi Pincészet
Ft 0

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.

Aktuális ajánlataink

BORAINK

Szűrők

Rendezés
1 × Visszaváltási díj (KF)
Első brut pezsgőnk elegáns illatában a vajasság és élesztő mellett finom gyümölcsös jegyek, mint a körte és az alma dominálnak, melyeket fehér virágok frissessége egészít ki. Ízében zöld alma és citrusos frissesség fedezhető fel, amelyet egy komplex savgerinc és a finom gyümölcsös rétegek tesznek még gazdaggabbá. A hosszan tartó lecsengésben narancshéj és bodza árnyalatai is megjelennek.
A 2018-as évjárat kiemelkedő volt. Magasabb átlag hőmérséklet jellemezte, amely telt, érett, komplex borokat eredményezett, kiváló íz koncentrációval. A Furmint természetesen magas savai illetve a különleges tokaji vulkanikus talaj olyan savgerinccel látja el ezt a bort, amely nagyon szép harmóniát képez a telt gyümölcsösséggel.
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
A pincészet reduktív módon készült bora, ami szép fajtajelleget, eleganciát és egyedi stílust hordoz. Megjelenésében világos zöldes sárga árnyalatot mutat, melyben finom szénsavbuborékok is láthatók. Kitöltve kis virágosság, fehérhúsú gyümölcsök, frissen facsart grapefriut és zöldfűszeres jegyek érezhetők. Ízében kissé könnyedebb test és kellemesen élénk savérzet nyújt frissítően gazdag zamatokat. Alacsony alkoholtartalma és acéltartályos érlelése is a könnyedebb stílust követi, amiben jól érezhető fajtajelleg és finom ásványosság is helyet kap. Vitalitása a lenyelés után is hosszan kitartó, melyben némileg lágyabb textúra és kerekség érezhető. A bort 9-10 C˚-on behűtve friss dresszinges salátákhoz, párolt fűszeresebb zöldségekhez, krémlevesekhez és akár friss sajtokhoz is ajánljuk ételkísérőként.
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
A megszokott karcos íz helyett megmutatjuk, hogy egy illatos, simulékony, lágy törkölynek is helye van a palettán.
Organikus, kistermelői borlekvár egyenesen a Harsányi tanyáról!
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
1 × Visszaváltási díj (TE)
A pincészet reduktív módon készült bora, ami szép fajtajelleget, eleganciát és egyedi stílust hordoz. Megjelenésében világos zöldes sárga árnyalatot mutat, melyben finom szénsavbuborékok is láthatók. Kitöltve kis virágosság, fehérhúsú gyümölcsök, frissen facsart grapefriut és zöldfűszeres jegyek érezhetők. Ízében kissé könnyedebb test és kellemesen élénk savérzet nyújt frissítően gazdag zamatokat. Alacsony alkoholtartalma és acéltartályos érlelése is a könnyedebb stílust követi, amiben jól érezhető fajtajelleg és finom ásványosság is helyet kap. Vitalitása a lenyelés után is hosszan kitartó, melyben némileg lágyabb textúra és kerekség érezhető. A bort 9-10 C˚-on behűtve friss dresszinges salátákhoz, párolt fűszeresebb zöldségekhez, krémlevesekhez és akár friss sajtokhoz is ajánljuk ételkísérőként.
Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály házasságából született ez a könnyed, gyümölcsös, de ugyanakkor tartalmas nyári vegán habzóbor. Körte, zamatos fehérhúsú őszibarack, egy csipetnyi ásványosság és kifinomult buborékok teszik minden kerti party nélkülözhetetlen kellékévé!
1 × Visszaváltási díj (HL)
1 × Visszaváltási díj (PB)
1 × Visszaváltási díj (PBN)
2017-es évjárat egy úgymond klasszikus tokaji évjárat volt.  A Szeptember eleji rövid hőmérséklet csökkenés miatt az aszúsodási folyamat egy kicsit később indult be ebből kifolyólag elegánsabb stílusú aszúk készült ebben az évben.
A 2017-es évjárat kiemelkedően jól sikerült a zászlóshajós dűlőnknek! Minden várakozásunkat felülmúlt ebben az évben köszönhetően a különleges terrorinak, ami eme kicsiny dűlő sajátossága.
A 2015-ös évjáratunk kissé különös, és egyáltalán nem volt szokványos. Az extrém hideg tél után kifejezetten száraz tavasz követett, amely kedvező körülményeket biztosított a szőlő virágzásánál.  Sajnos a nyár folyamán több hőhullám is végig ment a területen nagyfokú szárazság kíséretében.
A Megyer-dűlőnk lankáin termett szőlőnk nedűje csábít most kóstolásra. Színe világos szalmasárga. Illatát sós mézesség és elegáns hordófűszerek uralják. Kóstolva intenzíven gyümölcsös és bársonyosan krémes, de kiválóan megmutatja a dűlő vulkanikus karakterét.
A 2018-as évjárat kiemelkedő volt. Magasabb átlag hőmérséklet jellemezte, amely telt, érett, komplex borokat eredményezett, kiváló íz koncentrációval. A Furmint természetesen magas savai illetve a különleges tokaji vulkanikus talaj olyan savgerinccel látja el ezt a bort, amely nagyon szép harmóniát képez a telt gyümölcsösséggel.
Aszútörkölyünk lágy és kiugróan illatos. Ez a tokaji specialitás - aszúnkhoz hasonlóan - a különleges alkalmak megkoronázásának szakértője. Hosszan ízlelhető, becsukott szemmel kóstolva pedig mesés módon Tokaj-hegyaljára, a bodrog partjára repít.
A megszokott karcos íz helyett megmutatjuk, hogy egy illatos, simulékony, lágy törkölynek is helye van a palettán.
1 × Birs
Birspálinkánkat a birtokunkon termett gondosan válogatott birsalmákból készítjük, kizárólag a legjobb években!
1 × Visszaváltási díj (HBCS)

2025. All rights reserved to Harsányi Pincészet

Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulás*

Belépés

Regisztráció

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a [adatvedelmi-nyilatkozat] tartalmaz.

Az oldalra való belépéssel nyilatkozom, hogy betöltöttem a kort,
melytől az alkoholfogyasztás engedélyezett országomban.