Büszkeséggel jelentjük be, hogy pincészetünk PILOT tesztelőként részt vesz a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Európai Unió által támogatott 2023-2-HU01-KA210-VET-000177733 projektszámú Erasmus+ „Small-scale partnerships in vocational education and training” pályázatában. A nyertes pályázatnak köszönhetően a szövetség projektalapú módszertan kidolgozásába kezdett szakképző iskolák részére olasz partnerével, az Azienda Agricola Biologica Floriddiaval.
A projekt célja, hogy olasz együttműködési mintát öltöztessen módszertani köntösbe, ezáltal segítve a mezőgazdaságot és a turizmus-vendéglátást oktatók és tanulók szemléletváltását az Európai Unió tagországaiban, mely a későbbiekben a szakmák közötti együttműködésre ösztönöz a való életben, a munkaerőpiacon. A projekt további, közvetett célja a fogyasztói szokások átalakítása a környezeti fenntarthatóság jegyében.
Pincészetünk, a baktalórántházi Fenyves Szálloda és Konferencia Központ 4 csillag superior éttermével egyetemben az együttműködési modell letesztelését vállalta Magyarországon, melynek eredményei szerves részét képezik a digitális platformon kidolgozott, oktatói videókkal kiegészülő módszertannak. A tesztelés eredményeinek részleteiről hamarosan beszámolunk.
Projekt címe:
Regionális mezőgazdaság és vendéglátás, mint egymást segítő és kiegészítő szektorok megismertetése a szakképzésben tanulók és oktatók számára
Promoting regional agriculture and hospitality as complementary and mutually supportive sectors for vocational students and trainers
2025. All rights reserved to Harsányi Pincészet