A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.
Harsányi Pincészet
Ft 0

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.

Vegán borok

Mi az a vegán bor?

Egyre többen keresnek olyan borokat, amelyek nemcsak finomak, hanem illeszkednek a tudatos életmódhoz is. Sokan nem is gondolnák, hogy nem minden bor vegán, hiszen a bor „csak szőlőből készül”. A borok derítéséhez (tiszta, áttetsző állapot eléréséhez) azonban hagyományosan állati eredetű anyagokat is használhatnak.

Miért nem vegán minden bor?

A bor készítése során a lebegő zavaros részeket el kell távolítani, ehhez derítőszereket használnak. Ezek közé tartozik például:

  • tojásfehérje,
  • zselatin,
  • halhólyagból készült isinglass,
  • kazein (tejfehérje).

Bár ezek a szerek a folyamat végén eltávolításra kerülnek, mivel állati eredetűek, az így készült bor nem tekinthető vegánnak.

Hogyan készül vegán bor a Harsányi Pincészetnél?

A Harsányi Pincészetnél fontos számunkra, hogy tiszták, természetesek, mégis stabilak legyenek a boraink, ugyanakkor illeszkedjenek azok étrendjéhez is, akik kerülik az állati eredetű termékeket, ezért mi borsófehérjét használunk derítésre. A borsófehérje teljes mértékben növényi eredetű, hatékonyan tisztítja és lágyítja a borokat, miközben megőrzi azok karakterét és tisztaságát. Így boraink valóban vegánok – a szőlőtől egészen a palackig.

Mi az a vegán védjegy (V-Label)?

A V-Label egy nemzetközi szintű, elismert vegán és vegetáriánus védjegy, amelyet a Swissveg svájci szervezet hozott létre. A címkét azok a termékek kaphatják meg, amelyek bizonyítottan megfelelnek a vegán vagy vegetáriánus követelményeknek.

A vegán védjegy megszerzéséhez a termék teljes előállítási folyamatát (alapanyagoktól a csomagolásig) átvizsgálják, és igazolni kell, hogy nem tartalmaz állati eredetű összetevőket és a gyártás során sem kerül kapcsolatba állati származékokkal.

Miért lehet fontos ez a fogyasztóknak?

A vegán bor nem csupán azok számára fontos, akik vegán életmódot folytatnak, hanem azoknak is, akik szeretnék tudni, hogyan készül az, amit fogyasztanak. A borsófehérjével derített boraink nemcsak környezetbarátabb megoldást jelentenek, hanem biztosítják, hogy boraink a lehető legtisztábban és legtermészetesebben juthassanak el a poharadba.

Ha érdekel, milyen egy valóban vegán bor íze, próbáld ki a Harsányi Pincészet vegán borait, és tapasztald meg a Tokaji borvidék tiszta karakterét kompromisszumok nélkül.

További híreink / Látnivalók

2025. All rights reserved to Harsányi Pincészet

Minősítések

Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulás*

Belépés

Az oldalra való belépéssel nyilatkozom, hogy betöltöttem a kort,
melytől az alkoholfogyasztás engedélyezett országomban.
A webhelyre való belépéssel Ön elfogadja a Felhasználási feltételeket és az Adatvédelmi irányelveket.