A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.
Harsányi Pincészet
Ft 0

Kosár

Nincsenek termékek a kosárban.

A december 18-a után leadott rendelések, már csak január 6-a után kerülnek feladásra. December 19. és január 6-a között, Budapesten a személyes átvétel is szünetel.

Our current offers

our wines

Filters

Sort by
The elegant nose of our first brut is dominated by butteriness and yeast, with subtle fruity notes of pear and apple, complemented by the freshness of white flowers. The palate reveals green apple and citrus freshness, enriched by a complex acid backbone and subtle fruit layers. Hints of orange peel and elderflower also appear on the lingering finish.
It was an outstanding vintage. 2018 was particularly warm resulting in ripe, complex wines with excellent flavour concentration. The naturally high acidity of the Furmint and the special volcanic soil of Tokaj give this wine an acidity that forms a beautiful harmony with the full fruitiness.
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
A reductive wine from the winery, it has a beautiful varietal character, elegance and a unique style. It has a light greenish-yellow appearance with fine bubbles of carbonic acid. On the nose, there are hints of floral, white-fleshed fruit, freshly squeezed grapefruit and herbaceous notes. On the palate, a slightly lighter body and a pleasantly lively acidity offer refreshingly rich flavours. Its low alcohol content and steel-tank ageing follow a lighter style, with a good sense of grape varietal character and subtle minerality. Its vitality lingers long after the sip, with a slightly softer texture and roundness. Cooled at 9-10 C˚, the wine is recommended as an accompaniment to fresh dressed salads, steamed spicy vegetables, cream soups and even fresh cheeses.
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
Instead of the usual scratchy flavour, we show that a fragrant, smooth, soft marc has its place in the palette.
Organic, small-scale wine jam straight from the Harsányi farm!
A pincészet organikusan művelt szőlőiből készült rendkívül frissítő és lendületes házasítás, melyben a furmint karakteres jegyei dominálnak, kiegészülve a hárslevelű és a sárgamuskotály kissé lágyabb és virágos szerkezetével.   Fiatalos színében világos olíva zöldes árnyalat látható, amit könnyed mozgás és tükrösen tiszta megjelenés követ. Illatában gazdagon megjelenő lédús citrus gyümölcsök, valamint friss zöldfűszerek, érésben lévő üde szőlő, visszafogott virágosság és leheletnyi hordófűszer keveredik. Ízében is érezhetően folytatódik az illatban megismert aromatika, amit frissítő savérzet tesz igazán lendületessé és hosszan érlehetővé. Megfelelő komplexitását a kiváló termőhely, a borkészítési eljárások helyes megválasztása és a szőlőfajták egyedi karaktere is érvényre juttatja. Könnyed szerkezetét alacsony alkoholtartalma, valamint a reduktív és oxidatív technológia finom harmóniája, illetve a viszonylag korai szüret is biztosítja. Lecsengésben is frissítő gyümölcsösség érezhető némi sós ásványos érzettel és kellemesen fanyar jegyek kíséretével.   8-10 C˚-on fogyasztva friss sajtokhoz, salátákhoz, fehérhúsú szárnyasokhoz, zsírosabb halakhoz, de akár önmagában, vagy étkezések előtt is igazán étvágygerjesztő hatást nyújthat.
1 × Visszaváltási díj (TE)
A reductive wine from the winery, it has a beautiful varietal character, elegance and a unique style. It has a light greenish-yellow appearance with fine bubbles of carbonic acid. On the nose, there are hints of floral, white-fleshed fruit, freshly squeezed grapefruit and herbaceous notes. On the palate, a slightly lighter body and a pleasantly lively acidity offer refreshingly rich flavours. Its low alcohol content and steel-tank ageing follow a lighter style, with a good sense of grape varietal character and subtle minerality. Its vitality lingers long after the sip, with a slightly softer texture and roundness. Cooled at 9-10 C˚, the wine is recommended as an accompaniment to fresh dressed salads, steamed spicy vegetables, cream soups and even fresh cheeses.
The Furmint, Hárslevelű (Lindenblättriger) and Muscat are the birthplace of this light, fruity, yet full-bodied summer vegan sparkling wine. Pears, juicy white peaches, a hint of minerality and sophisticated bubbles make it an essential addition to any garden party!
1 × Visszaváltási díj (HL)
1 × Visszaváltási díj (PB)
1 × Visszaváltási díj (PBN)
The 2017 vintage was a classic Tokaj vintage. Due to the short drop in temperatures in early September, the ageing process started a little later and therefore a more elegant style of aszú was produced this year.
2017 was an extraordinary vintage for our flagship vineyard which fulfilled all our expectations this year due to the great terroir of this very special piece of land.
The vintage of 2015 was an odd one. The winter had been extremely cold and gave way to a dry spring, making good budburst and flowering. However, summer came, and it was not only dry but also very hot, which ripened the grapes more quickly than normal.
The juice of our grapes grown on the slopes of our Megyer vineyard is now tempting you to taste. Its colour is light straw yellow. The nose is dominated by salty honey and elegant barrel spices. When tasted, it is intensely fruity and velvety creamy but also shows off the volcanic character of the vineyard.
It was an outstanding vintage. 2018 was particularly warm resulting in ripe, complex wines with excellent flavour concentration. The naturally high acidity of the Furmint and the special volcanic soil of Tokaj give this wine an acidity that forms a beautiful harmony with the full fruitiness.
Our aszútörköly is soft and extremely fragrant. This Tokaj speciality is, like our aszú, an expert at crowning special occasions. It is long-lasting and, when tasted with the eyes closed, it transports you to Tokaj-Hegyalja, to the shores of the Bodrog.
Instead of the usual scratchy flavour, we show that a fragrant, smooth, soft marc has its place in the palette.
1 × Quince
Our quince pálinka is made from carefully selected quinces grown on our estate, only in the best years!
1 × Visszaváltási díj (HBCS)

2025. All rights reserved to Harsányi Pincészet

Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulás*

Belépés

Regisztráció

Regisztrációval a fiók létrejön és email-ben elküldjük a linket, amivel beállítható a jelszó.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a [adatvedelmi-nyilatkozat] tartalmaz.

By accessing this site, I declare that I am of legal age
to consume alcohol in my country.