Opening discount! Use now the „NYITO15” to get 15% discount on all our full-price products!
Harsányi Pincészet
Ft 0

Cart

No products in the cart.

Opening discount! Use now the „NYITO15” to get 15% discount on all our full-price products!
Sokszínű kínálatunkban megtalálhatóak a legnépszerűbb tokaji fajták: Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály. A buborékok kedvelőinek készítünk tradicionális pezsgőt és könnyed száraz habzóbort is. Dűlőszelektált boraink pedig tökéletesen bemutatják dűlőink egyedi adottságait. Tokaji különlegességeink között hat puttonyos Aszúk, édes és száraz Szamorodni, friss kései szüretelésű édes borok is kóstolhatóak. Szeretünk kísérletezni így a boraink mellett kínálatunkban található még: mustméz, borlekvár, és különféle pálinkák.

Habcsók

Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály házasságából született ez a könnyed, gyümölcsös, de ugyanakkor tartalmas nyári habzóbor. Körte, zamatos fehérhúsú őszibarack, egy csipetnyi ásványosság és kifinomult buborékok alkotnak tökéletes harmóniát.

Huss!

This muscat has a beautiful balance between the fruit characters and crisp acidity. It has notes of ripe apple, mandarin, and acacia, with a touch of honey. This wine has a delicate light body that makes it very easy to drink, especially in hot summer days.

Tokaj Eye

Reduktív boraink zászlóshajója és egyben birtok borunk. A bor tartalmazza mind a három fő szőlő típust mely a tokaji nevet olyan híressé tette. Ebben a borban fellelhető a friss és üde ásványosság a Furmintból, a barack, nektarin és az alma a Hárslevelűből és az illatos virágok a Muskotályosból.

Brut Nature

Pincészetünk első pezsgője furmint és hárslevelű házasításából született. Tradicionális metódussal készült Brut Natur pezsgő, ami több mint 24 hónapos palackérlelést kapott.

Hárslevelű

Szinte minden évjáratban igazi hamisítatlan Hárslevelűt töltünk a palackba, melyben tökéletes harmóniában egyesülnek az elegáns, virágos és zamatos gyümölcsös illatok. Minden Hárslevelű rajongónak kötelező!

Ciróka Furmint

Ciróka dűlőnkről 30-40 éves tőkékről szüretelt borainknak kiemelkedő sav szerkezete van, illetve klasszikus ásványos íz jegyek jellemzik például: pala, kréta és lime. A teljes íz érettségnek köszönhetően, virágos illatjegyek is fellehetőek az őszibarack és a körte mellet.

Megyer Furmint

Megyer – dűlőnk lankáin termett furmintjaink illatát sós mézesség és elegáns hordófűszerek jellemzik. Intenzív gyümölcsök és krémessége mellett kiválóan mutatja be dűlő vulkanikus karakterét.

Kútpatka Furmint

Borai elképesztő komplex íz világgal rendelkeznek. Számos telt karakteres gyümölcs ízzel mint: sárgabarack, sárgadinnye, ananász, fehér virágok. A hosszú lecsengésében mézes-vaníliás pirított mogyoró és friss szalma bontakozik ki. Borai hosszú évtizedekre is elrakhatóak köszönhetően a magas íz koncentrációnak és a környékre oly jellemző ásványos savasságnak.

Hízelgő

A 100% furmint kései szüretelésű borunk természetesen magas savai illetve a különleges tokaji vulkanikus talaj olyan savgerinccel látja el ezt a tételt, amely nagyon szép harmóniát képez a telt gyümölcsösséggel.

Hős

Nagy karakter jegyek jellemzik ezt a bort, illetve elegánsan selymes viszkozitás. Fantasztikus komplexitása olyan ízeket mutat, mint a barack, a kajszi és a narancshéj. A tölgyfahordó finom pirítós és édes fűszerekkel erősíti meg a bor kellemes ásványos lecsengést.

Édes Szamorodni – Száraz Szamorodni

Az Édes Szamorodni a Tokaji Aszú kistestvére. Olyan fürtök válogatásából készül, amelyek csak részben tartalmaznak aszúsodott szemeket. A bor friss körte, aszalt sárgabarack és kandírozott narancshéj íz jegyeket mutat. A lecsengésben előjönnek a tipikus aszús jegyek, mint a gomba és a száraz szalma. A Száraz Szamorodni egy igazi tokaji ritkaság és különlegesség. Ennek a bornak az elkészítése egy különleges eljárási módot igényel. A bort fahordóban érleljük élesztő hártya alatt, amely különleges diós, mogyorós és süteményes íz jegyeket ad a bornak. Mind emelet felelhető a sült alma, körte és a birs is.

Tokaji Aszú

Tokaj legfontosabb borstílusa. Csak a legjobb évjáratokban készítünk hat puttonyos Aszút! A nemzetközi szakma is számos díjjal és elismeréssel jutalmazta aszú borainkat.

Elismeréseink

Dry Szamorodni 2015

2021 25. Berliner Wein Trophy
gold

Hízelgő (kései szüret) 2018

2021 25. Berliner Wein Trophy
gold

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2017

2021 25. Berliner Wein Trophy
gold

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2016

2020 Decanter World Wine Awards Platinum
platinum
97 pont

Hatputtonyos Tokaji Aszú 2019

2024 Decanter World Wine Awards Silver
2024 Challenge International Du Vin Gold
2021 25. Berliner Wein Trophy
gold

Lelőhelyeink

Keresés cím alapján
Aranybástya – Panoráma Étterem
Budapest, Buda Castle, Csónak u. 1, 1015
Borrosta, a BorBeer Shop
Budapest, Halomi út 31, 1182
Bortodoor City
1066 Budapest, Zichy Jenő utca 32
Borudvar
Sátoraljaújhely, Árpád u. 25, 3980
Casanova Pub
Budapest, Batthyány tér 4, 1011

2024. All rights reserved to Harsányi Pincészet

Hírlevél feliratkozás

Hozzájárulás*

Login

Register

A link to set a new password will be sent to your email address.

A személyes adatokat a weboldalon történő vásárlási élmény fenntartásához, a fiókhoz való hozzáférés kezeléséhez és más célokra használjuk, melyeket a [adatvedelmi-nyilatkozat] tartalmaz.

By accessing this site, I declare that I am of legal age
to consume alcohol in my country.